www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

‘MAHKEMELER YETERSİZ KALIYOR'

‘MAHKEMELER YETERSİZ KALIYOR

20 Temmuz tarihinde girilen adli tatil sonrası avukatlar, dün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından görev başı yaptılar. Törende konuşan Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Avukat Varol Sarılar, İnegöl'deki mahkemelerin ve yargıçların yetersiz kaldı

 

 

 

20 Temmuz tarihinde girilen adli tatil dün son buldu. Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Av. Varol Sarılar öncülüğünde Atatürk Anıtı’nda toplanan avukatlar düzenlenen törenin ardından görev başı yaptılar.

 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ÖZÜMSENMELİDİR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Avukat Varol Sarılar, “Her yıl büyük bir heyecan ile başlamış olduğumuz adli yılı bu yıl tekrar alışılagelmiş bir şekilde kutladık ve açtık. Her yıl hukuk adına beklentiler içerisindeyiz. Özellikle hukuk devletinin ve hukukun üstünlüğünün özümsenmesi, benimsenmesinden dolayı çok büyük beklentilerimiz var. Geçmişte maalesef bunlar gerçekleşmedi. Bizler avukatlar olarak, yargının ayrılmaz bir parçası olarak hukuk devletinin ve hukukun üstünlüğünün benimsenmesi, özümsenmesi ve bu yoldaki beklentilerimizin bu adli yılda gerçekleşmesi dileği ile hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

“GECİKMİŞ ADALET, ADALET DEĞİLDİR”

Avukatlar olarak yeni adli yıldaki beklentilerinin sorulması üzerine konuşan Av. Varol Sarılar, “Öncelikle hukukun işlemesidir. Bütün devlet kurumlarının hukuka uymasıdır. Büyük bir beklentimiz budur. Mahkeme kararlarının harfiyen ve gecikmeksizin yerine getirilmesi, yargının çok seri bir şekilde işlemesi, özellikle yargıdaki şu anki parçalanmışlığın giderek bütünleşmesi en büyük beklentimizdir. Mahkemeler maalesef iş yoğunluğu nedeni ile arzu ettiğimiz serilikte işlemiyor. Bu da adaletin geç tecelli etmesine neden oluyor. Bizde bir söz vardır; ‘Gecikmiş adalet, adalet değildir’. Herhangi bir hakkın derhal yerine gelmeyip çok uzun yıllar sonra yerine gelmesi maalesef adaletin gerçekleşmesini sağlamamış oluyor ve beklentilerimizi de bu yönü ile karşılamamış oluyor. Özellikle devlet ile olan genelde karayolları ile ve belediye ile olan tüm davalarda davalar sonuçlanmasına rağmen paralar bir türlü ödenemiyor. Yeni çıkan yasaya göre maalesef bu çok uzun bir zaman alıyor bu da vatandaşı dolayısı ile de bizleri mağdur ediyor” şeklinde konuştu.

 

DAVALARIN UZAMASI SIKINTIYA SOKUYOR

Davaların uzamasının ne gibi sıkıntılara yol açtığının sorulması üzerine konuşan Av. Varol Sarılar, “Bizler vatandaş ile mahkeme arasında bir köprüyüz. Sürekli vatandaş ile muhatap oluyoruz. Derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. Müvekkillerimiz de haklı olarak haklarının yerine getirilmesini arzu ediyorlar, bu en doğal hakları. Bunları yerine getirmekte zorlanıyoruz. Bu nedenle de sıkıntılarımız oluyor” diye konuştu.

 

MAHKEME VE YARGIÇLAR YETERSİZ KALIYOR

İnegöl’e bakıldığı zaman nüfus, yapı ve dava sayısındaki oranlamanın nasıl olduğunun sorulması üzerine konuşan Sarılar, “Büyük bir orantısızlık var. İnegöl’ün nüfusu gerçekten giderek artıyor. Nüfus artıyor, bunun yanında çok aktif ve sürekli genç bir nüfusumuz var. İnegöl’ün ekonomik hayatı da böyle, sürekli aktif, sürekli büyük gelişmeler gösteriyor ama adalet tarafından sağlanan hizmet bu oranda olmuyor. Mahkemelerimiz yetersiz kalıyor, yargıçlar yetersiz kalıyor. İş yükü günden güne artıyor. Bu bağlamda şu anki mahkeme sayısı, yapısı ve yargıç, savcı adedi ile maalesef bunu karşılamak mümkün değil” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19